Nederpepers zomer 2022

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 14:50

Er is veel gebeurd sinds het laatste artikel geplaatst in het blog van februari dit jaar. In het vroege voorjaar is onze kas volledig aan flarden gewaaid door de stom die ons land toen teisterde. Samen met Caroline moesten we eerst de troep die dat gegeven had opruimen,  waarna we een andere kas konden neerzetten. Van oud timmer hout en stukken doek van de stuk gewaaide kas, is dat uiteindelijk gelukt. Inmiddels werd ik persoonlijk geconfronteerd met een versleten heup. Loop nu met een wandelstok en ga regelmatig naar de fysio. Dat zet wel de rem op mijn activiteiten, niet dat ik er mee stop, dat zeker niet, alleen gaat alles wat trager. Ondertussen heb ik 25 peperplanten en 4 paprika planten onder mijn beheer. De meeste staan al in de volle grond of in 12 liter potten. De laatste zijn nu aan de beurt.  De paprika planten gaan dit jaar alle 4 in pot omdat ze meer aandacht nodig hebben dan peperplanten om tot goede resultaten te komen. De vruchten worden een stuk groter, waardoor de oogsten vaak wat tegenvallen. Een van die vier is de Mini Bell Chocolate paprika en zoals de naam al aangeeft blijft die wat kleiner. Misschien dat deze dan een wat grotere oogst wil geven, de tijd zal het leren.

Zoals uit het vorige artikel bleek van februari dit jaar heb ik 2 Chili kruiden soorten in de webwinkel gezet. Dat zijn de Mild hete Chili vlokken en de pittig hete Chili poeder. Voor beide bestaat in mijn directe omgeving veel belangstelling. 

Dan nog tot mijn vreugde heb ik in mei 18 pepers ( jawel, de eigen Red Put Mild) aan een groente tuin vereniging in Amsterdam verkocht voor een beste prijs. Met dank aan Bart Schreuder voor zijn bemiddeling. Als de pepers daar in goede aarde vallen komt er volgend jaar een vervolg bestelling. Kijk er nu al naar uit. Als laatste is mij gebleken dat er geen gebruik wordt gemaakt van de korting voor Vrienden van Nederpepers. Er is wel een kleine afname daarvan geweest, alleen deze maken geen gebruik van de korting. De gene die daar nu lid van zijn kunnen nog dit jaar gebruik maken van de korting middels de kortingscode die ze hebben gekregen. Volgend jaar vervalt die en ondertussen stop ik met het aanbieden daarvan. Het leek in het begin een leuk idee, alleen het blijkt niet te werken in de praktijk. Al met al hebben we een beter voorjaar voor pepers gehad dan vorig jaar, laten we hopen dat de zomer lekker wat zonuren geeft, dan kunnen we een goed oogst tegemoet zien.

Dit blog is interactief, laat met een gerust hart je reactie achter. 

De nieuwe kas is wel wat smaller dan de vorige.

Opgetuigd klaarstaan voor de verkoop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.