Voortgang nederpeper project 2022

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 15:26

Na een moeilijk peper jaar, want dat was 2021 en niet alleen voor mij, staan we aan het begin van een nieuw kweek seizoen en aan een belangrijke verandering voor Nederpepers. Nu we 11 peper zaden producten en 1 paprika zaad product in de webwinkel hebben staan, is het tijd geworden om een volgende productie lijn te introduceren; Nederpeper chili vlokken en poeder. We beginnen met twee producten;  Chili vlokken mild heet en Chili poeder pittig heet. Deze laatste is er eigenlijk pas in een later stadium bij gekomen. We begonnen aanvankelijk met een groene vlokken variant, alleen die bleek toch niet zo geschikt te zijn.

Ondertussen zijn we aan het experimenteren met chili olie en chili saus, naar originele recepten. Daar gaan we natuurlijk ook mee door. Het is immers de bedoeling om pepers te kweken die het goed doen in ons klimaat en goed te gebruiken zijn in de keuken, daar horen ook de bewerkte eindproducten helemaal bij. Het spreekt vanzelf dat we niet alleen de pepers biologische verbouwen maar ook de bewerkte eind producten kenmerken zich door 100% biologisch te zijn, zonder chemische toevoegingen van welke aard dan ook.

Daarnaast gaan we door met zoeken en kweken van nieuwe pepers die het goed doen buiten in de tuin en goed te gebruiken zijn in de keuken, zowel vers als wel bewerkt. Een greep uit de pepers die we gaan uitproberen; Bishop’s Crown, African Bird’s Eye, Jalapeno Giganta, Teguila Sunrise, en Aji Ananas. Daarnaast gaan we ook een paar nieuwe paprika’s uitproberen, waaronder de Golden California Wonderen de Mini Belle Chocolate. En er komt misschien een derde eigen peper, een kruising tussen een paprika en een Jalapeno peper. Verder proberen we zo ecologisch mogelijk te werken, waar het om gebruik van potten en verzend materiaal gaat. Dat is nog niet zo makkelijk in deze tijd, we zullen er het beste van te maken. Als laatste voor nu moet er dan nog gezegd zijn dat we dit jaar ook de nadruk zullen liggen op het verkrijgen van volledig geïsoleerde zaden. ( ISO) We zijn pas tevreden als alle zaden 100% BIO en ISO zijn. Laten we er met z’n allen een goed peper jaar van maken, veel succes dan ook  voor iedereen.

Chili vlokken mild heet

Chili vlokken pittig heet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.