Nederpepers is jarig

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 15:17

De site van Nederpepers bestaat vandaag precies een jaar en dat vieren we natuurlijk. Ten eerste met dit extra artiekel. Ten tweede met de opening van onze eigen facebook groep. De eerste 10 leden daarvan krijgen gratis een zakje zaad naar keuze opgestuurd. Onderaan deze pagina, staat de mediaknop waarmee je naar de facebook groep kan gaan.

En dan nu eerst het artikel over de Red Put Mild peper en hoe vanaf hier verder te gaan.

De Red Put Mild is  onze eerste eigen kruising, de planten van deze veelzijdige peper worden groot, tot ruim 100 cm.  Met 30+ pepers valt de opbrengst dit jaar niet tegen, zeker ook gezien het weer.  Een grote plant heeft veel energie nodig voor de groei en moet dan ook nog pepers produceren. En ja het was een slecht peper jaar, wat het weer betreft.

De Red Put Mild peper.

Het zelfde is het met de Serrano gesteld, ook dat is een grote plant met helaas nog geen 10 pepers dit jaar. Al met al breek ik een lans voor de Red Put Mild. De pepers zijn goed vers te gebruiken in de keuken en daarnaast zeer geschikt om als basis te dienen voor chili olie. Bovendien lijken ze wat vorm betreft op de Jalapeno en de Serrano, wat mij doet vermoeden dat ze ook te gebruiken zijn voor tapas hapjes. Ook omdat ze groen, even als de eerder genoemde pepers niet zo heet zijn. Moet het nog wel zelf uitproberen. Daar de opbrengst van de Serrano tegenvalt voor zo’n grote plant, ga ik volgend jaar kijken wat de Padron peper brengt, dat is de spaanse peper die voor tapas hapjes wordt gebruikt. Alles overziend, zet ik volgend jaar hoog in op de Red Put Mild, de Jalapeno Gigantia ( ook geschikt voor het maken van Mexicaanse salsa saus) en de Padron.

En dan nu op naar het volgende peper seizoen, in de hoop op een mooie zomer. De aftrap van het seizoen is half januari 2022 en ja, dat is nog maar 3 maanden. Veel succes alvast iedereen.

Dit blog is interactief, laat met een gerust hart je reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Mirjam Van Campen
3 jaar geleden

Klinkt spannend, op naar een mooi vruchtbaar seizoen!

Bart Schreuder
3 jaar geleden

Je hebt het het afgelopen jaar goed en professioneel aangepakt en ik zie uit naar een nog succesvoller nieuw seizoen!