Waarom bijen helpen

Gepubliceerd op 30 december 2023 om 12:23

Albert Einstein was de eerste die vertelde dat als de bijen uitsterven de mensheid nog maar drie jaar te leven heeft. Nu weten de meeste mensen dat wel. Hij was ook hiermee zijn tijd ver vooruit. Het grootste probleem voor de bijen in deze tijd zijn de landbouw giften, met name glyfosaat. In weerwil van vele wetenschappelijke rapporten heeft de EU het gebruik daarvan toch nog voor 10 jaar vrij is gegeven.

Dit veel gebruikte landbouw gif vervuilt de grond, de lucht en het water, wat slecht is voor mens, dier en het milieu. Uit studies blijkt dat glyfosaat de navigatie van bijen in de war brengt, waardoor ze massaal sterven. Ook hommels ondervinden last van de door pesticiden aangetaste stuifmeel en nectar in bloemen van planten en bomen, waardoor ze sterven.

Bijen helpen

Nu willen wij de bijen en hommels een handje helpen om fit te blijven;…...de actie bestaat er uit, dat we bij iedere bestelling die we krijgen een gratis zakje goudsbloem zaden meesturen, genoeg voor 1,25 m2. Goudsbloem bevat veel stuifmeel en nectar, waar bijen en hommels heel blij van worden.

Goudsbloem trekt honing bijen, wilde bijen, hommels, lieveheersbeestjes en vlinders aan. Terwijl mieren, aaltjes, witte vlieg, zwarte luizen en de aardappelkever er een hekel aan hebben. Je doet er dan ook verstandig aan om goudsbloem te planten tussen je bonen, aardappelen, tomaten en pepers als je die in je moestuin hebt staan. Zo help je de bijen fit te blijven en je eigen moestuin gezond te houden.

Goudsbloem kweken

Goudsbloem Je kan ze vanaf maart binnen of onder glas voor zaaien en buiten uitplanten vanaf mei. Zet ze tussen je groente planten of anders op een onderlinge afstand van 25 tot 30 cm.Daarnaast is het ook mogelijk goudsbloem direct in de volle grond uit te zaaien, breedwerpig of in regels.

Wij wensen iedereen een vruchtbaar kweek seizoen.

Gratis zakje goudsbloem zaden bij iedere bestelling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.